Rólunk

A tudás és a kutatás szolgálatában, az innováció, valamint a az alkalmazott kutatás előtérbe helyezésével egy valódi kutatóközpont jött létre az Óbudai Egyetemen. Az EKIK, 2014 áprilisában megnyitotta kapuit, mint Egyetemi Kutató és Innovációs Központ, és célja, hogy nemzetközi szinten is kiemelkedő kutatási eredményeket hozzon létre az egyetemen.

A központ létrehozásának stratégiai célja a fiatal, kiemelkedő teljesítményt nyújtó PhD hallgatók és a legígéretesebb kutatási témák támogatása volt. Az intelligens tanulási és alkalmazott kutatási feltételek megteremtésével, egy nemzetközi szinten is elismert kutatóközpont alakult ki.

Az EKIK struktúrája egyedülálló, korábban nem volt hasonló az Óbudai Egyetemen.  Az Egyetem Szenátusa által 2013-ban alapított Egyetemi Kutató és Innovációs Központ mára már számos tudásközpontból áll, melyek egy-egy szűk tudományterület legmagasabb szinten való művelését tűzték ki célul. Jelenleg az EKIK egységei:

 

Nemzetközi Tanácsadó Bizottságunk tagjai itt találhatóak.

A publikációs adatok csak tájékoztató jellegűek, mindenkor az MTMT-ben szereplő adatok tekinthetők meghatározónak.

 

The University Research and Innovation Center (EKIK) opened its gates in 2014, aiming to spread knowledge, serve innovation, and put forward research and development at Óbuda University.

The strategic goal of EKIK is to support and leverage the research of graduate students, to create an ecosystem of science and innovation, where intelligent learning and organic research meet applied development. EKIK is an internationally recognized research center.

EKIK is a unique organization within Óbuda University, and set an example on a national level. It consists of topical knowledge centers, aiming to spearhead a focus domain within the research portfolio of the university. Currently, the following centers constitute EKIK:

You can find the members of our International Advisory Committee here.