Legyél Te is kutató!

Legyél Te is kutató! Ez volt a mottója november 18-án megrendezett Innovációs Napunknak, ahol a kutatói pályát népszerűsítettük az Óbudai Egyetem hallgatóinak. Az Egyetemi Kutató és Innovációs Központon (EKIK) belül működő kutatóközpontok vezetői egy jó hangulatú pódiumbeszélgetésen meséltek az egységek tevékenységéről, az éppen zajló projektekről, a hallgatók előtt nyitott kutatási, együttműködési lehetőségekről. A kutatók ugyanakkor személyes tapasztalatokat is megosztottak a közönséggel saját karrierről, sikerekről, kudarcokról. Start-up előadásokat is szerveztünk: az innovációs folyamatokat, illetve az ötletgenerálást, a piacra legjobban illeszkedő termékek kiválasztását magyarázták el szakértő előadóink.

Pódiumbeszélgetés résztvevői: Prof. Dr Kovács Levente rektor – Élettani Szabályozások Kutatóközpont (PhysCon); Dr. Haidegger Tamás – EKIK főigazgató; Dr. Galambos Péter – Bejczy Antal iRobottechnikai Központ (BARK) és Kiberorvosi Kompetencia Központ (KIKOK); Verőné Dr. Wojtaszek Małgorzata – Precíziós Gazdálkodás Kutatóközpont; Prof. Dr Kozlovszky Miklós – BioTech Kutatóközpont; Dr. Zrubka Zsombor – Egészségügyi Közgazdaságtan Kutatóközpont.

Moderátor: Bazsó Gábor Karotta – Totalcar.

Start-up előadások: Dr. Szigeti Orsolya – ÓE, Keleti Károly Gazdasági Kar és Árendás Csaba – EKIK, szenior innovációs menedzser.

A hallgatókat az EKIK kutatóközpontokon belül megvalósult innovációs fejlesztések bemutatásával is inspiráltuk. Hamarosan részletesen beszámolunk az Innovációs Napról!