Események

EKIK Innovációs rendezvények

Az Egyetemi Innovációs és Kutatóközpont (EKIK) minden évben több, aktuális innovációs tematikára épülő rendezvényt, konferenciát, szimpóziumot szervez. Az EKIK rendezvényeket nagy érdeklődés kíséri nem csak az egyetemi polgárok részéről. A palettán a Startup programsorozattól kezdve a tematikus előadásokig minden megtalálható. Az EKIK egyik legkiemelkedőbb rendezvénye a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódó „Innovációs Nap az Óbudai Egyetemen”, de társszervezője az egyetem hazai és nemzetközi vonatkozású, innovációs és kutatás-fejelsztési projektzáró eseményeinek, amelyeken az EKIK szakemberei előadóként is részt vesznek.

Startup Felnőtteknek programsorozat

A Startup Felnőtteknek programsorozat a Keleti Károly Gazdasági Kar és az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ közös szervezésében került megrendezésre, szabadon választható szakmai kurzusként indult, 2021/2022 I. félévében, melynek felvétele után a Széchenyi Alapok szakértői, valamint a Startup Felnőtteknek tantárgy oktatói által tartott előadások váltak elérhetővé az egyetem hallgatói számára, akik szintén jelentős gyakorlati tapasztalatokkal rendelkeznek a témában. A rendezvényen részt vettek többek között a HSUP képzés hallgatói is. Az előadások online és személyesen is megtekinthetőek voltak a Bécsi úti campus F.09 előadótermében.

StartUp Event

A Startup Event az Óbudai Egyetem Proof of Concept győztesei és az EKIK közös szervezésében elindított kezdeményezés.
Céljuk egy olyan mindenki számára hasznos és építő közösséget, valamint eseménysorozatot létrehozni, amely közelebb hozza az egyetemen a hallgatókat, illetve más egyetemek hallgatóit is.
„A tapasztalatunk az, hogy a különböző karok hallgatói nem igazán találkoznak. Tehát a gépészmérnök pl. a közgazdász hallgatóval. Mi ezen szeretnénk változtatni. A küldetésünk, hogy az ötlettelmotivációval rendelkező hallgatók egymásra találjanak és egy közös csapattal bele vághassanak projektjükbe.

Erre egy tökéletes lehetőség a StartUp Event eseményünk.”

A StartUp Event eseményeit az alábbi facebook csoporton keresztül tudjátok követni:

https://www.facebook.com/groups/1294936414248709/