Megkezdődött a jubileumi IEEE ICCC konferencia

Izland fővárosa, Reykjavík ad otthont az IEEE nemzetközi mérnökszervezet 10. ICCC (International Conference on Computational Cybernetics and Cyber-Medical Systems) jubileumi konferenciájának, amelynek nemcsak résztvevője, hanem az Izlandi Egyetemmel karöltve társszervezője is az Óbudai Egyetem az IEEE Hungary Section-el és a Magyar Fuzzy Társasággal közösen. A konferencia tematikája a kibernetika és kibermedicina mellett kiterjed ezen diszciplínák társadalmi és gazdasági vonatkozásaira is.

A konferencia első napján világhírű kutatók plenáris előadásaival indul a szakmai program. Prof. Bokor József (ELKH SZTAKI, Magyarország), Prof. Mo Jamshidi (The University of Texas at San Antonio, USA) és Prof. Oussama Khatib (Stanford University,  USA) előadásai az irányításelmélet, a kiberfizikai rendszerek és a robotika izgalmas, új eredményeibe adnak betekintést.

Az Óbudai Egyetemet népes szakmai delegáció képviseli a július 6-9 között zajló konferencián. Kollégáink számos érdekes előadást tartanak, amelyekről a későbbiekben beszámolunk.

Az IEEE Hungary Section vezetője Prof. Dr. Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora. Az egyesület célja összefogni a hazai műszaki és interdiszciplináris tudományos közösséget folyamatosan táplálva az aktív nemzetközi együttműködéseket.

Részletek: http://conf.uni-obuda.hu/iccc2022/